İSTİKLAL MARŞIMIZ 100 YAŞINDA
eTwinning "İSTİKLAL MARŞIMIZ 100 YAŞINDA"
(Proje öğrencileriyle yürütülmektedir. Kasım ayı son haftası itibariyle çalışmalar başlamış olup Mayıs ayında projemiz sonlanacaktır.)
PROJE KONUSU:
Mehmet Akif Ersoy şiirlerinde bilimi, teknolojiyi, ahlakı, kültürü, sanatı birleştirerek yol gösterici olmuştur. Yaşamıyla da gençleri ilim öğrenmeye teşvik etmiştir. Bu nedenle hakkında pek çok çalışma yapılmıştır. İstiklâl Marşı da onun bağımsızlık aşkının ve ulus sevgisinin dışavurumudur, en bilinen eseri olmasına rağmen Safahat'a almamış ve Türk milletine, ordusuna adamıştır. Projede; Ulusal Marş olarak kabulünün 100. Yıl dönümünde İstiklâl Marşı'mızı ve şairi Mehmet Akif Ersoy'u genç kuşaklara daha iyi tanıtabilmek, etkinlikler yoluyla öğrenilen bilgilerin kalıcı olmasını, teknoloji yoluyla paylaşılmasını ve yaygınlaşmasını sağlamak amaçlanmaktadır.
PROJE ORTAĞI OKULLAR
1- Yenişehir Belediyesi BİLSEM
2- Samsun R. K. BİLSEM
3- Burdur BİLSEM
4- Isparta BİLSEM
5- İskenderun BİLSEM
6- Karşıyaka Aydoğan Yağcı BİLSEM
7- Sakarya BİLSEM 8- Uşak BİLSEM
PROJE TAKVİMİ
Kasım : Projeye katılacak üyelerin belirlenmesi ve öğrencilerin eklenmesi. Tanışma toplantısı yapılması
Aralık: Proje üyelerinin okullarının tanıtımlarını yapması. Güvenli internet kullanımı konusunda öğretmen, veli ve öğrencilerin bilgilendirilmesi ve gerekli eğitimlerin sertifikalarının alınması Projenin logosunu belirlemek için logo tasarım yarışması düzenlenmesi ve yapılacak oylama ile proje logosu belirlenmesi Mehmet Âkif'e Mektup Yaratıcı Yazma Etkinliği
Ocak: Sanal Müze Gezisi Etkinliği Özgürlük Yolunda Slogan Bulma Etkinliği
Şubat: İstiklâl Marşı'nın Kartpostalının Yapılması
Mart: Milli Marş Doğuyor Etkinliği (Belgesel Analizi) Filateli; Söz Uçar Yazı Kalır! ( Hatıra Pulu Tasarlama Etkinliği)
Nisan: İstiklal Marşı'nın Bestesi Ve Osman Zeki Üngör