T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
HATAY / İSKENDERUN - İskenderun Bilim ve Sanat Merkezi

Dijital Tasarım Dünyasına Yolculuk

"DİJİTAL TASARIM DÜNYASINA YOLCULUK" ADLI eTWİNNİNG PROJEMİZ ETKINLİKLERİNE DEVAM EDİYOR

Okulumuzda 21.Yüzyıl temel becerilerini öğrencilerimize kazandırabilmek adına birçok başarılı eTwinning projesine imza atılmaktadır. Teknoloji ve Tasarım Öğretmenimiz Nermin ACAR'ın ortaklarla yürütücülüğünü üstlenmiş olduğu yeni kabul edilmiş,Mart ayında uygulanmaya başlayan "DİJİTAL TASARIM DÜNYASINA YOLCULUK" adlı projemiz etkinliklerine başlamıştır. Türkiye çapından 8 tane bilsem ve 1 Meslek Lisesinin yer aldığı bu büyük ölçekli projede işbirlikçi çalışmalar yapabilmeyi hedefliyoruz.

Bu projemiz ile genel yaşam alanlarının Minecraft ile yeniden tasarlanması, Minecraft uygulamasının tanıtılması, öğrencilerimizin eğlenerek öğrenmesi hedeflenmektedir. Aynı zamanda gerçek yaşamla ilişkilendirilmesini ve disiplinlerarası işbirliğinin sağlanması temel amacımızdır. 

Bu projemizde önce Logo Seçimimizi yaptık.25.04.2021 tarihinde düzenlediğimiz Uzman Buluşmamızda ise Minecraft eğitimcilerinden Adem Çoban konuşmacımız oldu ve öğrencilerin bu alandaki sorularını yanıtladı. İlerleyen etkinliklerimizde öğrencilerimiz diğer Bilsem öğrencileri ile ortak sunucuda buluşup işbirliği ile tasarımlar oluşturmaktadırlar.

22-05-2021

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 22.05.2021 - Güncelleme: 22.05.2021 20:49 - Görüntülenme: 196
  Beğen | 0  kişi beğendi